Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі постраждалі в результаті вибуху на Червонодонецькій дотискній компресорній станції виписані з лікарні

Всі постраждалі в результаті вибуху на Червонодонецькій дотискній компресорній станції виписані з лікарні

Про це сьогодні повідомив директор ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ДК «Укргазвидобування» Юрій Фесенко. За його словами, частина співробітників, які постраждали в результаті вибуху на Червонодонецькій дотискній компресорній станції, вже вийшли на роботу. «Троє з 7 постраждалих під час вибуху вже повернулися на виробництво, двоє - проходять реабілітацію в харківському опіковому центрі, ще двоє будуть туди направлені наступного тижня. На порятунок і відновлення здоров'я людей компанією "Укргазвидобування" були виділені всі необхідні кошти. Головне, що всі постраждалі залишилися повноцінними працівниками управління», - сказав Юрій Фесенко.

Офіційні причини будуть оголошені після закінчення розслідування кримінальної справи, яку порушила прокуратура. За попередніми даними, причиною нещасного випадку стали як технічні несправності, так і людський фактор. Причиною несанкціонованого виходу газу є негерметичність запірного обладнання.

Довідка. 11 липня на Червонодонецькій ДКС відбувся раптовий витік газу з подальшим короткочасним спалахом в цеху станції. Опіки і травми отримали 7 осіб ремонтної бригади. За фактом події прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах).