Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі проекти по реалізації соціальних ініціатив Президента на Харківщині розроблені в найкоротший термін. Михайло Добкін

Усі проекти по реалізації соціальних ініціатив Президента на Харківщині розроблені в найкоротший термін. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині ведеться дуже активна робота з виконання соціальних ініціатив Президента України. «Всі проекти по реалізації соціальних ініціатив Президента на Харківщині розроблені в найкоротший термін, а про якість організації процесу говорять результати. Так, темп росту середнього розміру пенсій мешканців області у січні-липні 2012 року склав 118%, або понад 136 грн. Пенсії збільшено майже для 750 тис. осіб. Крім того, на 155 грн. збільшений середній розмір пенсій для понад 42 тисяч військовослужбовців Харківщини, і зараз він становить 2031 грн. Надалі пенсії будуть збільшені з 1 вересня і з 1 січня 2013 року. В результаті цього розмір військових пенсій збільшиться в цілому на 35%», - повідомив глава області.

За його словами, також на Харківщині досягнутий один з кращих в Україні показників зі створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Зараз в Харківській області налічується 4807 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і їх кількість постійно зменшується.

«Зараз в області працює 57 дитячих будинків сімейного типу та 318 прийомних сімей, в яких виховується 917 дітей. Це - кожна п'ята дитина-сирота та дитина, позбавлена ​​батьківського піклування. Тільки протягом 2012 року в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано вже 100 дітей», - сказав Михайло Добкін.