Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одне з головних завдань влади - створити максимально сприятливі умови для роботи промисловості

Одне з головних завдань влади - створити максимально сприятливі умови для роботи промисловості

Як наголосив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, створення максимально комфортних умов для роботи промисловості в регіоні було і є одним з основних пунктів у списку пріоритетів обласної влади. «Оскільки харківську «прописку» мають багато підприємств промислового комплексу України, одним з головних завдань влади за два роки було створити такі умови роботи на цих підприємствах, щоб, з одного боку, сформувати портфель замовлень і, відповідно, забезпечити стабільні соціальні гарантії, а з іншого боку - створити сприятливі умови для залучення інвестицій. І проміжні підсумки цієї роботи можна вже назвати і сьогодні. Так, після падіння обсягів промислового виробництва у 2009 році на 20% в 2010 році вдалося змінити ситуацію і вже за підсумками 2011 року забезпечити зростання промислового виробництва на 5,5%», - повідомив глава області.

За його словами, на даний момент найбільш проблемними залишаються державні підприємства оборонно-промислового комплексу.

«Сума заборгованості з зарплати на держпідприємствах стабільно становить близько 70% від загальної суми заборгованості в області. Підсумком командної роботи 2011 року стало зниження заборгованості майже на 80 млн. грн. І ця робота продовжується, щоб до кінця наступного року така соціальна проблема, як невиплата заробітної плати, стала рудиментарним явищем. Крім того, до кінця 2012 року планується завершити реструктуризацію підприємств оборонно-промислового комплексу, які увійшли до складу Державного концерну «Укроборонпром», що дозволить вже з 2014 року забезпечити стабільне зростання виробництва на цих підприємствах», - підкреслив Михайло Добкін.