Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для розвитку української мови буде ухвалена відповідна державна програма

Для розвитку української мови буде ухвалена відповідна державна програма

Ухвалення Закону України «Про засади державної мовної політики» в певній мірі врегулювало ті недоліки, які були в державній політиці. Про це сьогодні в ході брифінгу після наради з господарським активом Харківської області сказав Президент України Віктор Янукович. «Закон про засади державної мовної політики ще не є досконалим. Для того, щоб проаналізувати, подивитись які в ньому недоліки, була створена робоча група. Найближчим часом вона напрацює пропозиції стосовно покращення закону. Вони будуть розглянуті парламентом. Що стосується розвитку української мови, настав час, коли поруч з ухваленням мовного закону, треба також ухвалити програму розвитку української мови. Така програма буде найближчим часом напрацьована Кабінетом Міністрів України. Вона не буде носити тимчасовий характер, а буде постійною. Вже на 2013 рік програма матиме певне фінансування», - сказав Президент України.

Також Віктор Янукович підкреслив, що незалежно від того, в якому регіоні живуть люди, до них має бути однакове відношення та однаково мають фінансуватися соціальні програми.

«Ми ніколи не будемо ділити людей в залежності від того, хто на якій мові розмовляє і у якому регіоні живе. Всі люди однакові», - зазначив голова держави.