Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині немає проблем у міжнаціональній сфері

На Харківщині немає проблем у міжнаціональній сфері

Як зазначила сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо заступник начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Олена Бугло, на Харківщині всі національні меншини соціально активні, і проблем у міжнаціональній сфері немає. «Проблем у міжнаціональній сфері у Харківській області практично не існує. Всі наші національні меншини є активними і мріють, що одного часу в Харкові буде створено Будинок дружби, де вони будуть збиратися», - зазначила вона.

За словами Олени Бугло, на Харківщині вже другий рік поспіль працює проект «Національні візерунки», за яким діти з соціально незахищених родин різних національностей разом відпочивають в оздоровчих таборах.

«Бюджетне фінансування цього проекту минулого року складало більше 300 тисяч грн. Оздоровлення відбувається у таборі «Берізка» Золочівського району, минулого року там було 87 дітей різних національностей: вірмени, азербайджанці, росіяни, греки, корейці. Вони там всі разом відпочивають, беруть участь у конкурсах. Цього року знов відбувся заїзд, там зараз близько 150 дітей. Батьки дуже схвально відгукуються про цей відпочинок, як і керівники національних товариств, адже подібні заходи дуже згуртовують дітей різних національностей», - підкреслила вона.