Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі райдержадміністрації, районні управління праці та соціального захисту, Пенсійного фонду та служб зайнятості доступні для людей з особливими фізичними потребами

Всі райдержадміністрації, районні управління праці та соціального захисту, Пенсійного фонду та служб зайнятості доступні для людей з особливими фізичними потребами

Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «До тих пір, поки чиновник, який відповідає за соціальну політику, не зустріне у себе в кабінеті людину с особливими потребами, він її ніколи не почує. Ще в 2006 році, коли я працював у міській раді, ми поставили собі завдання зробити доступними для людей з особливими потребами будівлі всіх адміністрацій: міських, районних та обласної. Сьогодні це завдання виконано не тільки в місті, але й в області. Ті будівлі, де неможливо обладнати пандус, забезпечені кнопками виклику, після натискання якої до людини вийдуть працівники і допоможуть дістатися до необхідного кабінету», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він також повідомив, що на Харківщині обладнані пандусами та кнопками виклику всі районні управління праці та соціального захисту, Пенсійного фонду та служб зайнятості. Зараз завершується обладнання пандусами поліклінік Харкова та області.

«Ми плануємо забезпечити пандусами вищі учбові заклади. Також у нас є непоодинокі випадки обладнання пандусами будівель банків, поштових відділень. Крім того, забезпечений доступ для людей з особливими потребами до аеропорту, стадіону «Металіст», Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка», – зазначив Ігор Шурма.