Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках благодійного проекту люди з особливими потребами Харківщини отримають технічні засоби реабілітації

В рамках благодійного проекту люди з особливими потребами Харківщини отримають технічні засоби реабілітації

В рамках проекту «Покращення якості життя та медичного обслуговування людей з особливими потребами у Харківській області» люди з особливими потребами отримають 144 ходунки, 12 колісних візків та 11 слухових апаратів. Реалізація цього проекту стала можливою завдяки плідної спільної роботи обласної державної адміністрації, громадських організацій та соціально-відповідального бізнесу (громадська організація інвалідів «Креавіта», Фонд «Східна Європа» та ПрАТ «Філіп Морріс Україна»). Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

«Згідно із законодавством технічними засобами реабілітації за державні кошти забезпечуються лише люди, яким офіційно встановлена інвалідність. Але є велика кількість людей, які потребують таких засобів реабілітації, але вони ще не отримали групу інвалідності чи взагалі не мають підстав для її отримання. В рамках цього проекту ходунки та візки отримають і такі люди. Такий розподіл засобів реабілітації був проведений за ініціативи організації інвалідів «Креавіта». Те, що сталося, я б назвав «милосердя породжує милосердя». Це дуже важливо для формування відповідного стандарту громадянського суспільства», - підкреслив Ігор Шурма.

Крім того, в рамках проекту облаштовано пандус та проведено роботи із облаштування спеціалізованих санвузлів в Обласній клінічній лікарні та Харківській міській багатопрофільній лікарні № 17. Ігор Шурма також зазначив, що всі ці заходи спрямовані на реализацію соціальних ініціатив Президента України.