Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дмитро Табачник та Михайло Добкін вручили водіям шкільного транспорту області ключі від 40 нових шкільних автобусів

Дмитро Табачник та Михайло Добкін вручили водіям шкільного транспорту області ключі від 40 нових шкільних автобусів

Сьогодні Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, а також голова ХОДА Михайло Добкін вручили водіям шкільного транспорту з усіх районів Харківщини сертифікати і ключі від 40 нових шкільних автобусів. Машини були придбані за кошти державного бюджету в рамках програми «Рівний доступ до якісної освіти». «Державна цільова соціальна програма «Рівний доступ до якісної освіти» в народі більш відома як програма «Шкільний автобус». Вона заснована в 2003 році з ініціативи Віктора Януковича, який був тоді Прем'єр-міністром України. Було заплановано до 2008 року повністю закрити потреби всіх сільських шкіл в автобусах, але потім часи змінилися, і в 2008 і 2009 році не було виділено жодної копійки на шкільні автобуси. У 2010 році Президент України Віктор Янукович дав команду відновити програму, взяв її під особистий контроль, і вперше в 2012 році державний бюджет зміг профінансувати 1000 шкільних автобусів для сільських шкіл. Якщо нам вдасться зберегти стабільність і темпи розвитку, то в 2013 році ми повністю забезпечимо всі 100% сільських шкіл шкільними автобусами і почнемо заміну парку старих автобусів, і я думаю, що ми зможемо цю програму в 2013 році успішно закінчити», - підкреслив Дмитро Табачник.

Як зазначив у свою чергу Михайло Добкін, в останні 2 роки подібна робота по найважливішим соціальним державним програмам для Харківщини вже стала звичною.

«Ми звикли вже тривалий час працювати над поліпшенням матеріально-технічної бази освіти, охорони здоров'я, житлово-комунального господарства. Такі події для нас вже перестають бути святами, і в той же час кожен рік підвищують планку відповідальності перед тими людьми, які довірили нам право працювати в органах представницької та виконавчої влади», - сказав голова області.