Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Орендовані землі сільгосппідприємств області, які не здатні забезпечувати ефективне використання, будуть вилучені

Орендовані землі сільгосппідприємств області, які не здатні забезпечувати ефективне використання, будуть вилучені

В ході наради з питання особливостей посіву озимих культур під урожай 2013 року і оптимізації структури посівних площ в Харківській області директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов наголосив, що детальний аналіз врожайності озимих і ранніх зернових культур показав, що багато сільськогосподарські підприємства області сьогодні вже в стані досить ефективно протистояти різним природним катаклізмам. Разом з тим, чимало й таких, у яких рівень сельхзпроізводітельності вкрай низький.

«93% ріллі, що знаходяться в користуванні сільгосппідприємства області, це орендовані паї і землі резерву, запасу, передані їм в оренду, - підкреслив Віталій Панов, - саме тому губернатором була поставлена задача перед головним юридичним управлінням області розробити алгоритм дій з вилучення в рамках чинного правового поля орендованих земель в господарствах, нездатних забезпечити їх ефективне використання».

Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА також зазначив, що перш райдержадміністрації повинні будуть вивчити ситуацію в кожному з господарств, в яких з року в рік отримують низький урожай.