Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область за кількістю завойованих на ХХХ літніх Олімпійських іграх медалей посідає третє місце в Україні

Харківська область за кількістю завойованих на ХХХ літніх Олімпійських іграх медалей посідає третє місце в Україні

У ході ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні харківські спортсмени принесли для національної збірної одну золоту і одну бронзову медалі. Завдяки таким показникам Харківщина посідає третє місце в країні за кількістю медалей, завойованих на Олімпіаді. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками засідання виконавчого комітету Харківської обласного відділення національного олімпійського комітету України із спортсменами і тренерами учасниками ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації, голова Харківського обласного відділення національного олімпійського комітету України Михайло Добкін.

«Якщо підсумувати всі виступи спортсменів-харків'ян починаючи з 1952 року, то сьогодні ми маємо 22 золоті медалі, 9 срібних і 13 бронзових медалей. Сподіваюся, з кожним роком число медалей буде тільки рости. За кількістю медалей, завойованих в ході олімпіади в Лондоні Харківщина знаходиться на третьому місці в країні, і при цьому у нас є величезний потенціал, що дозволяє поліпшити наші результати і показати більш високі досягнення на наступних Олімпійських іграх», - підкреслив глава області.

За його словами, підготовка до наступних Олімпійських ігор стартує найближчим часом і буде більш ретельною.

«Підготовка до наступних Олімпійських ігор починається буквально з цього місяця, і я думаю, що рівень підготовки вже буде вищим, ніж до цієї Олімпіади. Ми не втратимо часу протягом всього підготовчого періоду, тому що якщо говорити про нинішню олімпійську команду, то вона тренувалася в непростих умовах. Сподіваюся, що наступні Олімпійські ігри відбудуться з повною готовністю нашої команди, а для цього ми всі повинні працювати на своїх місцях - спортсмени, тренери, бізнесмени, небайдужі до соціальних проблем, місцева влада», - заявив Михайло Добкін.