Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

І Україна, і харківське представництво національної олімпійської збірної змогли показати, що спорт у нашій країні посідає важливе місце. Михайло Добкін

І Україна, і харківське представництво національної олімпійської збірної змогли показати, що спорт у нашій країні посідає важливе місце. Михайло Добкін

Сьогодні відбулося урочисте засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України за участю спортсменів та тренерів, які представляли Харківщину на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Голова облдержадміністрації, голова Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали спортсменів і тренерів - учасників Лондонської Олімпіади з їх високими досягненнями, побажали подальших спортивних звершень, а також вручили обласні нагороди та цінні подарунки. Зокрема, чемпіон ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні, заслужений майстер спорту України з важкої атлетики Олексій Торохтій отримав сертифікат на придбання автомобіля, а бронзовому призеру ХХХ літніх Олімпійських ігор, заслуженому майстру спорту України з боксу Олександру Гвоздику було вручено сертифікат на придбання квартири.

«Багато наших молодих спортсменів, які брали участь в Олімпійських іграх в Лондоні, добилися дуже добрих результатів, а ті спортсмени, які брали участь у минулих Олімпійських іграх, в Лондоні змогли свої результати поліпшити. Буквально за крок від медалі зупинилися кілька наших талановитих спортсменів, але я думаю, що це тільки буде їх підштовхувати досягати більш серйозних результатів на наступних Олімпійських іграх. Найголовніше - що і Україна, і харківське представництво національної олімпійської збірної змогли показати, що спорт у нашій країні, незважаючи на всі складності, посідає важливе місце, і той шлях, який обраний зараз в країні, на відновлення старих і будівництво нових спортивних споруд, стадіонів - це не данина моді, це вимога суспільства», - підкреслив Михайло Добкін, звертаючись до спортсменів та їх тренерів.

У свою чергу спортсмени подякували керівництву області за пильну увагу до проблем спорту, активні дії щодо його розвитку на Харківщині, а також готовність надавати допомогу у вирішенні важливих завдань.

«Харків дозволив мені розкритися. Є дуже багато людей в Харкові, перед якими я завжди буду схиляти голову. Це і Віктор Христоєв, і Михайло Добкін та Геннадій Кернес, тому що з перших днів нашого знайомства всі ті питання, які виникали у нас по спорту, ви завжди допомагали нам вирішувати. Тому ця медаль - це заслуга кожного з тут присутніх, один би я не зміг цього зробити», - підкреслив Олексій Торохтій.

«Від імені тренерів Харківської області, від імені Федерації важкої атлетики України та міста Харкова хочу сказати Вам величезне спасибі за підтримку наших спортсменів. Ми зобов'язуємося на наступній Олімпіаді завоювати не менш гідні медалі, ніж цього разу», - зазначив у свою чергу заслужений тренер України з важкої атлетики, тренер олімпійського чемпіона Олексія Торохтія Валерій Нікулін.