Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримає 10,6 мільйонів гривень на оснащення лічильниками багатоквартирних будинків

Харківщина отримає 10,6 мільйонів гривень на оснащення лічильниками багатоквартирних будинків

Визначено ліміти для Харківської області на оснащення багатоквартирних будинків лічильниками води і теплової енергії. На виконання державної бюджетної програми «Оснащення багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку і регулювання води й теплової енергії» з державного бюджету на ці цілі планується виділити 10 мільйонів 674 тисячі гривень за умови відповідного співфінансування з обласного бюджету. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

За його словами, за ці кошти у багатоквартирних будинках Харківської області передбачається встановити 291 лічильник холодної води, 198 лічильників гарячої води та 209 приладів обліку та регулювання теплової енергії.

Як повідомив Валентин Дулуб, також Харківщина подала заявку на отримання пільгових кредитів для проведення капітальних ремонтів у 19 будинках ОСББ згідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 31.05.2012 № 599 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, для проведення реконструкції, капітальних та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства».

Загальна сума поданих заявок складає 5183,14 тис. грн. На даний момент готуються документи по зазначеним ОСББ.