Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

По валовому збору ранніх зернових і зернобобових культур Харківська область посідає друге місце в Україні

По валовому збору ранніх зернових і зернобобових культур Харківська область посідає друге місце в Україні

Незважаючи на несприятливі погодні умови, в Харківській області вдалося зібрати хороший урожай ранніх зернових і зернобобових культур. Так, якщо за прогнозами очікувалося зібрати близько 1 мільйона тонн ранніх зернових, то за підсумками збиральної кампанії було зібрано 1,7 мільйона тонн зерна. «В Україні по валовому збору ранніх зернових Харківщина посідає друге місце після Вінницької області, при цьому кліматичні умови, в яких знаходяться наші і вінницькі аграрії, не можна порівнювати. Тому ми можемо говорити, що хоча погода і внесла свої корективи, але не настільки суворі, як у південних і центральних областях України», - підкреслив 16 серпня в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін.

Також глава області звернув увагу на рекордно високу якість зібраного зерна - близько 96% всієї озимої пшениці складає продовольче зерно. За словами Михайла Добкіна, таких результатів вдалося досягти завдяки тісній співпраці аграріїв і сільськогосподарської науки Харківщини.

«У цьому році, як ніколи чітко, разом з обласною владою та аграріями працює сільськогосподарська наука. Ми маємо величезну підтримку, і фахівці різних інститутів Національної академії аграрних наук надають дуже серйозну допомогу і в прогнозуванні, і в конкретних рекомендаціях. Як показала практика цього року, тільки той, хто прислухався до харківських учених, отримав максимально хороший урожай», - підкреслив глава області.
За його словами, на даний момент аграрії Харківщини вже готуються до посівної компанії, яка через аномальні погодні умови стартує в найближчий час, значно раніше звичайного терміну.