Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел дозволить Харківськоій області зекономити близько 100 млн. грн.

Впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел дозволить Харківськоій області зекономити близько 100 млн. грн.

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Харків online» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в даний час повним ходом йде робота з переведення газових котелень на пелети. У цьому році будуть введені в дію пелетні котельні в Лозівському та Дворічанському районах Харківської області, містах Люботин та Богодухів. Вони будуть опалювати об'єкти бюджетної сфери.

«Умова, яку ми ставимо перед інвесторами – економія має становити як мінімум 30%. Від проектів з меншою ефективністю ми відмовляємося. І пелети, і котельні доставляє інвестор, наше завдання – розплатитися з ним за послугу. Для того, щоб забезпечити альтернативним паливом ці котельні, працює 14 підприємств з виробництва пелет з деревини, лушпиння соняшника, різних відходів і інших матеріалів», – зазначив Валентин Дулуб.

Також підвищення ефективності теплопостачання шкіл та дитячих садків відбувається за рахунок переведення твердопаливних котлів 48 вугільних топок на використання паливних брикетів з лушпиння соняшнику.

Як повідомив перший заступник губернатора, енергетичний ефект від впровадження енергозберігаючих технологій становить близько 100 млн. грн.

Теги