Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комфортний і швидкий перетин кордону - одна з найважливіших умов для зростання в'їзного туризму на Харківщині

Комфортний і швидкий перетин кордону - одна з найважливіших умов для зростання в'їзного туризму на Харківщині

У Харківській області активна увага приділяється розвитку туристичної галузі та, зокрема, збільшенню частки в'їзного туризму в нашому регіоні. Саме цьому питанню було присвячене засідання круглого столу щодо термінового перетину кордону України в пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучення організованими групами громадян, яке відбулося сьогодні в Харкові. У засіданні взяли участь начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, директор КЗ «Харківський обласний організаційно-методичний центр туризму» Денис Дармостук, старший інспектор Харківської обласної митниці Катерина Клінцова, офіцер відділу прикордонного контролю Харківського прикордонного загону майор Юрій Трубачов, а також представники різних туристичних агентств Харківщини.

В ході засідання учасники обговорили перспективи розвитку внутрішнього туризму в Харківській області, плани на найближче майбутнє, а також останні нововведення в цій галузі. Як підкреслив Дмитро Кузнєцов, без вирішення всіх проблем, які виникають у туристів при перетині кордону, різкого збільшення туристичного потоку в регіоні добитися не вдасться.

«Ще кілька років тому Харківська обласна державна адміністрація почала активно займатися питанням розвитку туризму Харківської області, але в даний час у сфері туристичного ринку більший інтерес викликає виїзний туризм. Тим не менш, ми постійно акцентуємо увагу, щоб туроператори поступово збільшували увагу до в'їзного туризму. Для того, щоб нам збільшити потоки в'їзних туристів, один із серйозних факторів - це комфортний і швидкий перетин кордонів. Якщо це відбувається в зоні комфорту, то туристичний потік збільшується, якщо ж є якісь затримки і проблеми, то, звичайно, розраховувати на збільшення кількості туристів не доводиться», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.