Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На державних підприємствах зосереджено 80% боргів із зарплати всіх економічно активних підприємств області

На державних підприємствах зосереджено 80% боргів із зарплати всіх економічно активних підприємств області

Сьогодні відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Шурми. У засіданні взяв участь головний спеціаліст Департаменту взаємодії з підприємствами базових галузей Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном Ігор Гончар. Під час засідання розглядалося питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду України на державних підприємствах.

Як повідомив Ігор Шурма, за даними моніторингу загальна заборгованість підприємств області із зарплати станом на 1 серпня склала 114,5 млн. грн. На економічно активних підприємствах борги склали 91,8 млн. грн. На державних підприємствах заборгованість склала 74,2 млн.грн., що складає 80% заборгованості економічно активних підприємств.

Борг підприємств, установ та організацій по платежах до Пенсійного фонду на 1 серпня 2012 року складає: по страхових внесках 239,9 млн. грн., по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – 92,9 млн. грн.

Обласною державною адміністрацією вживається низка заходів з метою ліквідації боргів, в т.ч. на підприємствах, що знаходяться у сфері управління центральних органів виконавчої влади. За інформацією територіальної державної інспекції з питань праці в Харківській області, всі підприємства охоплені перевірками, матеріали щодо вжиття заходів прокурорського реагування до їх керівників направлені до органів прокуратури.

Теги