Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом року в різних районах Харківської області відбуваються масові культурні заходи

Протягом року в різних районах Харківської області відбуваються масові культурні заходи

Багато районів Харківської області до кожного державного або народного свята проводять масові заходи в районному Будинку культури чи на площі неподалік від нього. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Одним з масових заходів, який спонукав інші райони на організацію масових гулянь, стала «Масляна на Коропових Хуторах». Після цього в минулому році стартував фестиваль «Олексіївська фортеця», який уже настільки прижився в Первомайському районі, що складається таке враження, ніби він проводиться не один десяток років. В тому році також проходив на території Меморіального музею Григорія Сковороди в Золочівському районі фестиваль «Сьогодні Івана, а завтра Купала» – він теж є одним з ланцюга цих масових заходів», – зазначив начальник управління.

За його словами, в Золочівському районі вже думають про збільшення масштабу народних гулянь, тому що в літній час прекрасна територія навколо музею Григорія Сковороди дозволяє проводити заходи щотижня або щомісяця.

Дмитро Кузнєцов нагадав про етнофестиваль «Печенізьке поле» і додав, що вже в цьому місяці жителів Харківської області чекає фестиваль «Весілля в Малинівці», який відбудеться в Чугуївському районі.

Теги