Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для розміщення передвиборної агітації в ЗМІ необхідно укласти відповідний договір

Для розміщення передвиборної агітації в ЗМІ необхідно укласти відповідний договір

Радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації Артур Мартін в ході семінару-прес-конференції для представників ЗМІ звернув увагу присутніх на певні нюанси виборчого процесу. Так, згідно з чинним законодавством, кандидат в одномандатному виборчому окрузі має право на агітацію особисто. Партія, яка бере участь у виборчому процесі, має право агітувати за себе як за партію – тобто, кожен оплачує агітацію тільки за себе. «Кандидат-мажоритарник не має права оплачувати агітацію за партію, як і партія не може оплатити агітацію за мажоритарника. Це два окремих суб'єкти виборчого процесу», – підкреслив радник відділу із забезпечення діяльності голови та заступників голови облдержадміністрації.

Крім того, Артур Мартін нагадав, що для розміщення передвиборної агітації в ЗМІ необхідно укласти договір і провести виплати.

«Розмістити агітаційні матеріали ЗМІ можуть тільки в тому випадку, якщо був укладений договір з партією або кандидатом у депутати, – зазначив Артур Мартін, – цей принцип стосується також кандидатів-мажоритарників, кожен повинен укласти окремий договір і оплатити окремо свою агітацію».

Теги