Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На базі комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області можна буде отримати психологічну, адміністративну, юридичну та медичну допомогу

На базі комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області можна буде отримати психологічну, адміністративну, юридичну та медичну допомогу

Як зазначив в ході програми «Харків-Online» в ефірі ХОД ТРК заступник голови ХОДА Ігор Шурма, робота комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дасть змогу прийомним батькам та їх дітям не тільки вільно спілкуватися та обмінюватися досвідом, але й отримувати різні види консультаційної допомоги. «Це буде місце, в якому можна буде отримати психологічну, адміністративну, юридичну, навіть медичну допомогу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які знаходяться в прийомних сім’ях. Там будуть і психологи, і медики, і педагоги, і соціальні працівники, і волонтери з числа різних професій. Як адаптувати дитину до школи, як діяти в тому випадку, якщо є якась спадщина – на подібні питання там можна буде отримати відповідь», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, якщо робота комунікаційного центру, який буде відкрито у вересні, дасть позитивний результат, буде підніматися питання про створення відповідної мережі.

«Створенням такого центру ми нікого не дублюємо, а йдемо своїм шляхом. Якщо він дасть позитивні результати – ми будемо раді поділитися своїм досвідом. Можна буде говорити і про перспективу розвитку такої мережі у тому випадку, коли ця територія забезпечить конфіденційність, доброту, співчуття, професіоналізм. З цього починає напрацьовуватися інститут, що міг би надавати допомогу людям, які виховують прийомних дітей», - сказав Ігор Шурма.