Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область серед передових в Україні за ступенем захисту лісів

Харківська область серед передових в Україні за ступенем захисту лісів

Харківська область серед передових в Україні за ступенем захисту лісів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Фадєєв. «4 серпня я відвідав 4 лісових господарства. Я побачив в лісах і пожежні пости, і підготовлені розрахунки пожежних машин, побачив готовність людей за першим сигналом кинутися на гасіння пожеж. Одразу помітно, що люди вболівають за свій ліс і завжди готові прийти йому на допомогу», – підкреслив Володимир Фадєєв.

За його інформацією, на території харківських лісів відбувається в середньому 3-5 низових пожеж за добу: «Площа пожежі становить 0,5-0,7 га на добу. Як тільки відбувається такий спалах, одразу приходять на допомогу працівники лісництва та пожежні розрахунки району».

Володимир Фадєєв також підкреслив, що зараз в Україні оголошено найвищий, п'ятий ступінь пожежної небезпеки.

«У цей період під пильною увагою перебувають не тільки ліси та сільськогосподарські угіддя, а й усі населені пункти, які розташовані поруч із лісами. Сьогодні як місцеві, так і державні пожежні охорони приведені в постійну бойову готовність, лісовими господарствами проводяться додаткові заходи з пожежної безпеки», – зазначив Володимир Фадєєв.

Теги