Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор

Основною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко. За його словами, протягом поточного року в лісах нашої області зафіксовано 175 низових лісових пожеж на загальну площу 43 га. Середня площа однієї пожежі становить всього 0,25 га – це свідчить про те, що осередки загоряння оперативно виявляються і ліквідуються. Начальник управління підкреслив, що не було допущено розповсюдження лісових пожеж на населені пункти та об’єкти, які знаходяться в лісових масивах, а також під час гасіння не постраждали цивільні особи та працівники, які залучалися до ліквідації пожеж.

«Щорічно облдержадміністрацією видається розпорядження про заборону відвідування лісів у період високої пожежної небезпеки. Заборона розповсюджується на 4-5 клас пожежної небезпеки. Найменший клас пожежної небезпеки перший, при якому горимість відсутня, при другому класі горимість мала, третьому – середня, четвертому – висока. Зараз в області надзвичайно високий, 5-й клас пожежної небезпеки. Коли клас пожежної небезпеки буде 1-3 – тоді можна буде вільно відвідувати лісові масиви області», – зазначив Сергій Мусієнко.

В даний час з метою контролю за протипожежним станом лісових масивів в підпорядкованих управлінню лісгоспах організовано роботу рейдових бригад, постів з контролю за протипожежним станом лісів та дотриманню заборони заїзду транспорту і відвідування лісових насаджень.