Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підсумками півріччя спостерігається зростання обсягів виробництва промислової продукції та продукції тваринництва

За підсумками півріччя спостерігається зростання обсягів виробництва промислової продукції та продукції тваринництва

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «Якщо говорити про окремі показники Програми соціально-економічного розвитку області, то вдалося досягти зростання обсягів виробництва промислової продукції, є успіхи в сільському господарстві. Незважаючи на те, що ще не закінчився збір врожаю, ми вже бачимо зростання обсягів виробництва тваринництва за рахунок більш ефективного використання того, чим ми володіємо. Скажімо, якщо в області існує зростання за виробництвом молока, то не за рахунок збільшення дійної череди, а внаслідок збільшення надоїв на одну корову. Завдяки цьому нам вдається наповнити споживчий ринок області продуктами харчування місцевого виробництва та стабілізувати ціни, в тому числі – на продукти харчування», – повідомив директор Департаменту.

Він зазначив, що зростає оборот роздрібної торгівлі, за підсумками півріччя збільшується середньомісячна заробітна плата. Також спостерігається збільшення депозитів, вкладених людьми в комерційні банки, і це говорить про те, що в цілому добробут населення поступово зростає.

«Неможливо заснути в одній державі, а прокинутися в іншій, заможній і багатій. До всього треба йти крок за кроком, що ми зараз і спостерігаємо. Ми намагаємося скоротити заборгованість по заробітній платі. Я думаю, що до кінця року ми досягнемо певних домовленостей з центральними органами виконавчої влади, в чиєму підпорядкуванні знаходяться ті підприємства, які генерують основну частину заборгованості по заробітній платі», – додав Сергій Авершин.