Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розроблено ряд заходів щодо переведення житлового фонду на індивідуальне опалення

На Харківщині розроблено ряд заходів щодо переведення житлового фонду на індивідуальне опалення

Перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб на Спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації та Харківського регіонального Ради розповів про заходи, які приймаються для підготовки до опалювального сезону. Так, фінансування робіт з реконструкції існуючих газових мереж житлового масиву селища Караван планується здійснити за рахунок коштів державного бюджету, вартість робіт складає 1,434 млн. грн.

На виконання робіт із забезпечення теплом Чугуєва необхідно 309,9 тис.грн., фінансування яких планується в 2012 році за рахунок субвенції з державного бюджету. На сьогоднішній день Чугуївським міськвиконкомом отримано з держбюджету 263,4 тис. грн. З місцевого бюджету виділено 46,5 тис.грн. Роботи будуть розпочаті з 01.08.2012 року.

Також Валентин Дулуб зазначив, що триває робота по переведенню житлового фонду на індивідуальне опалення. У Чугуєві розроблений робочий проект на реконструкцію системи газопостачання житлових будинків у зв'язку з переведенням на індивідуальне опалення. Експертиза по цьому об'єкту для проведення робіт не вимагається. На виконання робіт з перекладки газових мереж в будинках необхідно 51 тис. грн. Фінансування робіт з переведення 26 квартир на індивідуальне опалення планується за рахунок коштів ПЗ та зацікавлених мешканців квартир.

У Балаклійському та Чугуївському районах робота по переведенню споживачів на альтернативні джерела теплопостачання проводиться планово. У цьому опалювальному сезоні, згідно гарантійних листів глав райдержадміністрацій, теплозабезпечення житлових будинків та об'єктів соцсфери продовжиться від відомчих котелень.