Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні буде створена система, яка повністю виключить можливість корупційних дій будь-якого чиновника

В Україні буде створена система, яка повністю виключить можливість корупційних дій будь-якого чиновника

 «Дуже багато чого в нашій країні не реалізовується через те, що ми не перемогли головного ворога – корупцію. Я б не став говорити про те, що в цьому питанні наведений порядок. Система опирається, як ворог, загнаний в куток, який розуміє, що у нього тільки один вихід», - заявив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що кожен мешканець України раз за разом стикається з цією проблемою. За словами губернатора, якщо раніше йшли виключно по шляху покарання окремо спійманих порушників, то сьогодні змінюються правила гри і створюється така система, яка повністю виключить можливість корупційних дій будь-якого чиновника.

«В одній з країн СНД під час реформи органів міліції всіх звільнили і заново прийняли на роботу, але рядовий співробітник став отримувати близько 1 тисячі доларів, офіцери - 1200 доларів, старші офіцери – 1500 доларів. Люди стали дорожити своєю роботою. Але для такого рішення потрібно мати реальні фінансові умови. Якби наша економіка працювала настільки потужно, що ми могли б за місяць поміняти умови оплати працівників правоохоронних органів або суддівських, в рази швидше вдалося б перемогти корупцію. Ми йдемо до цього поетапно», – зазначив Михайло Добкін.

За його словами, для того, щоб покінчити з корупцією, необхідні час і політична стабільність. Наступність дозволить вибудувати жорстку вертикаль влади і прибрати всю корупційну складову і інші проблеми, які заважають бізнесу, громадським організаціям і просто людям реалізуватися без необхідності давати за це мзду.