Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В даний час кошти в дохідну частину державного бюджету надходять вчасно

В даний час кошти в дохідну частину державного бюджету надходять вчасно

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Найголовніше – що кілька років тому творилося у нас в регіоні в плані збору податків. Про який збір податків могла йти мова, якщо спокійно себе почували у нашому регіоні і багатьох інших різні фірми, що займаються відмиванням грошей? Це сьогодні всі вже звикли, що ці структури закриті, і зараз можна констатувати факт, який підтвердить будь-який суб'єкт підприємницької діяльності, - такий головний біль для бюджету України вже відпав. Ми можемо говорити про те, що сьогодні дуже непростий бюджет 2012 року виконується, що кошти в дохідну частину надходять вчасно», – заявив губернатор.

Він підкреслив, що, завдяки такій політиці держави і війні з тими, хто намагався з бюджету красти гроші, з'явилася можливість профінансувати соціальні ініціативи Президента: це збільшення пенсій і великої кількості соціальних виплат, виплати за вкладами колишнього Ощадбанку СРСР, дотації за вирощування телят і багато іншого.

«Ми в усьому з часом наведемо порядок. Має бути розумна співмірність – податковий тиск не повинен перевищувати можливості розвитку бізнесу, інакше збирати кошти не буде з кого. У нас в цьому плані багато зроблено, але ще більше планується зробити. Наприклад, восени вступає в силу новий Кримінально-процесуальний кодекс, який поставить хрест на можливості багатьох правоохоронних структур перевіряти підприємства», – зазначив Михайло Добкін.