Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські митці беруть участь у Першій Київській міжнародній бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012

Харківські митці беруть участь у Першій Київській міжнародній бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012

Цей масштабний мистецький форум надає українським аматорам мистецтва унікальний шанс познайомитися із творами 100 провідних художників 30 країн світу. Паралельна програма бієнале містить культурні та мистецькі події, що проводяться одночасно. Вона презентує найбільш значущих учасників художнього процесу України з Києва, Харкова, Одеси, Херсона, Дніпропетровська. У програмі беруть участь 36 музеїв, галерей, міжнародних культурних центрів.

Головний проект «Найкращі часи, найгірші часи – відродження та апокаліпсис у сучасному мистецтві» демонструє глядачам, яким чином сучасне мистецтво та естетика використовують минуле для відображення майбутнього. Спеціальний проект «Подвійна гра» складений із картин, об’єктів інсталяції та перформансу представили українські та польські художники, а просто неба в історичному ландшафті колишньої Старої Печерської фортеці розміщена колекція прадавньої скульптури з 10 музеїв України.

ARSENALE 2012 – це також дискусійна платформа та освітня програма. Ініціатор проекту – Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».

Виставка відкрита до 31 липня. Сайт: www.artarsenal.in.ua