Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення умов для ведення прибуткового бізнесу на селі - це найважливіше завдання місцевої влади

Створення умов для ведення прибуткового бізнесу на селі - це найважливіше завдання місцевої влади

Чи не єдиною можливістю підтримки мешканців сільської місцевості, де дуже складно знайти робоче місце, є створення максимально комфортних умов для ведення малого й середнього бізнесу на селі. Як наголосив сьогодні під час програми «Від влади до громади» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в цьому полягає завдання місцевої влади.

«З появою сучасної техніки і нових технологій по вирощуванню зернових і виробництва молока і м'яса, з одного боку, зростають темпи виробництва, поліпшується врожайність, а з іншого боку, катастрофічно скорочується кількість робочих місць на селі. Ми неодноразово говорили про те, що трактор, який був створений за часів СРСР, був здатний обробляти в рази меншу кількість землі, ніж сучасні іноземні трактора. Тому завдання перед державою стоїть дуже важливе - знайти шляхи і механізми, які допоможуть людям мати бізнес в селі, де дуже складно знайти робоче місце. Таким шляхом є реалізація соціальних ініціатив Президента по доплатам і дотаціям за вирощування телят у віці від 3 до 15 місяців, що дає селянам можливість не залежати виключно від кон'юнктури ринку, але і, спираючись на стабільну дотацію з боку держави, зберегти можливість заробляти додаткові кошти для своєї сім'ї», - підкреслив глава області.

За його словами, на Харківщині ведеться активна робота зі створення діючого механізму видачі таких дотацій, який зробив би їх отримання для сільських жителів максимально простим і швидким.

«Ця робота ведеться в нашій області зараз дуже системно, і серед регіонів України Харківська область недавно на проміжному оцінюванні була визнана четвертою. Головне завдання місцевої влади - організувати роботу таким чином, щоб люди не повинні були одержувати величезну кількість довідок, вистоюючи довгі черги, а зовсім спокійно, системно і без зайвого ажіотажу могли пред'явити законні вимоги на отримання дотації і отримати її вчасно і без зайвих клопотів. Ми проробили дуже велику роботу в цьому напрямку і зараз ми вже близькі до того, щоб побудувати систему, яка буде працювати без втручання будь-якого начальника, абсолютно автоматично», - підкреслив Михайло Добкін.