Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові соціальні інспектори – це люди із зовсім іншою філософією роботи з населенням. Михайло Добкін

Нові соціальні інспектори – це люди із зовсім іншою філософією роботи з населенням. Михайло Добкін

Кількість соціальних працівників в Харківській області буде збільшено, але навіть з тими людьми, які сьогодні підготовлені для цієї непростої і важливої роботи, регіон буде прагнути максимально виконати всі доручення в рамках Соціальних ініціатив Президента України. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Соціальні інспектори – це люди абсолютно іншої формації із зовсім іншою філософією роботи з населенням. Якщо раніше чиновник, який працював в соціальних службах, чекав приходу заявника та за його зверненням намагався визначити, чи має він право на допомогу від держави, то сьогодні головне завдання нових соціальних інспекторів – самостійно виявляти на закріплених за ними дільницях людей, які потребують опіки, і вчасно запропонувати допомогу з боку держави. Можливі такі життєво складні обставини, коли сім'я вже зневірилася вирішити проблеми самостійно, а в цьому випадку найбільше страждають діти та люди похилого віку. Зовсім інший підхід з боку держави спрямований на те, щоб допомогти людям вибратися зі складної ситуації, звідки вони не можуть знайти вихід самостійно – ось нова філософія, з якою соціальні працівники йдуть до людей», – підкреслив губернатор.

Він також додав, що кожен керівник району і кожен глава міста обласного значення несе особисту відповідальність за реакцію на звернення соціальних працівників у тих випадках, коли без їх втручання неможливо надати допомогу.