Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні провести газ у всі населені пункти Харківської області. Михайло Добкін

Ми повинні провести газ у всі населені пункти Харківської області. Михайло Добкін

Кожен район Харківської області потрапляє під газифікацію за рахунок 125 млн. грн., які будуть виділені в цьому році за договором з НАК «Нафтогаз України». Про це повідомив сьогодні в ході традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми вже третій рік працюємо в тісному контакті з НАК «Нафтогаз України», і такі суми не виділялися ніколи, найбільша сума була до 2010 року – 15 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток. Ми отримуємо стабільно за 100 мільйонів, і ці гроші дозволяють нам рапортувати щорічно про прорив у газифікації нашого регіону. Є специфіка: у нас з майже 3 мільйонів жителів близько 600 тисяч – це сільське населення, а решта – це жителі селищ міського типу та міст. Але ніхто не знімав завдання провести газ навіть в ті населені пункти, де, здавалося б, цивілізації ніколи не було, немає, і не передбачається. Ми зобов'язані це зробити. Рівень газифікації населених пунктів у нас має підходити до 100%», – заявив голова облдержадміністрації.

Михайло Добкін зазначив, що кошти по районах розподілені нерівномірно, тому що в одних районах високий рівень газифікації і немає проблем для підключення довколишніх населених пунктів, а в інших рівень газифікації невисокий, населені пункти сильно розкидані, людей проживає мало, відповідно, коштів на нього витрачається більше.

«Ми стикаємося іноді з речами, які з прагматичної точки зору робити неправильно, але, якщо подивитися на реальну ситуацію, то ми без цього не обійдемося. Добре, якщо великий населений пункт знаходиться недалеко від існуючої газової гілки, і протягнути до нього трубу коштує 1-2 мільйони, але є інші приклади – віддалене село до тисячі осіб, а газ туди тягнути коштує 8-9 мільйонів гривень. Здавалося б, на ці гроші можна зробити 3-4 великих населених пункти, але, виходячи з такої філософії, ці далекі населені пункти так ніколи з газом і не будуть. І якщо ми хочемо зберегти ці села на карті, ми маємо і такі ситуації враховувати», – підкреслив губернатор.