Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В установах пенітенціарної служби Харківської області створюються відповідні умови як для життя засуджених, так і для особового складу закладів

В установах пенітенціарної служби Харківської області створюються відповідні умови як для життя засуджених, так і для особового складу закладів

Про це сьогодні під час урочистого відкриття гуртожитку відділення соціально-психологічної служби після переоснащення під блочне розміщення засуджених у Первомайській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№117) повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. У заході також взяли участь начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, перший заступник голови ХОДА Олена Олешко, депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін та голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук.

«Харківською облдержадміністрацією і облрадою проводиться системна робота по взаємодії з харківським управлінням пенітенціарної служби. Така взаємодія корисна для обох сторін. З одного боку, установи пенітенціарної системи отримують підтримку і від органів місцевого самоврядування, і від обладміністрації. Створюються відповідні умови як для життя засуджених, так і для особового складу, який працює з ними. З іншого боку, всі ці дії спрямовані на те, щоб ми спільними зусиллями зменшували кількість тих осіб, які знаходяться в установах виконання покарання. Ми сьогодні побачили те, що людське ставлення до засуджених сприяє тому, що ті люди, які перебувають у колонії, не озлоблюються на суспільство, а навпаки ресоціалізуються. Тому таку роботу ми будемо продовжувати і надалі», - сказав Василь Хома.

«Сьогодні дуже актуальні соціальні питання для всіх громадян України, в тому числі і для ув'язнених. Тому ми робимо все, щоб створити для них нормальні комунально-побутові умови», - додав начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш.

Крім цього гості оглянули відремонтовані приміщення стоматологічного та флюорографічного кабінетів, їдальню та виробничу майстерню колонії.

Теги