Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ухвалення середньострокового бюджету дасть людям додаткові гарантії реалізації ініційованих Президентом України соціальних програм

Ухвалення середньострокового бюджету дасть людям додаткові гарантії реалізації ініційованих Президентом України соціальних програм

Як наголосив сьогодні під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, ухвалення бюджету середньострокового планування дасть громадянам упевненість у тому, що ініційовані в 2011 - 2012 рр.. соціальні та економічні програми будуть виконуватися і в наступні роки. Зокрема, мова йде про Програму здешевлення іпотечного кредитування.

«Ще в 2004 році було ухвалено рішення розробляти і приймати середньостроковий бюджет - не на рік, а на три, але реалізувати цю задумку перешкодила зміна влади. Планувалося на перший рік повністю розрахувати дебет-кредит, дохідну і видаткову частини, а наступні два роки - за основними показниками, розуміючи, як буде розвиватися економіка у середньостроковій перспективі. Коли в цьому році буде ухвалено бюджет на три роки, тобто, до 2015 року, окремим рядком на кожен рік буде закладена компенсація процентних ставок по іпотечних кредитах в рамках Програми з їх здешевлення, тобто люди вже зможуть на бути впевнені, що до 2015 року ця програма буде реалізуватися», - підкреслив глава області.

За словами Михайла Добкіна, також необхідно докласти всіх зусиль, щоб знайти баланс між інтересами забудовників, банкірів, держави і людей.