Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Бірки Зміївського району відкрито оновлений стоматологічний кабінет (доповнено)

У селі Бірки Зміївського району відкрито оновлений стоматологічний кабінет (доповнено)

Сьогодні на базі Бірківського сільського відділення загальної практики – сімейної медицини КЗОЗ «Зміївська центральна районна лікарня» відбулося урочисте відкриття оновленого стоматологічного кабінету. У відкритті взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Зміївської РДА Євген Мураєв, медики району і місцеві мешканці. Ремонт стоматологічного кабінету в селі Бірки було проведено у травні-червні 2012 року. На ремонтні роботи було витрачено 12 тисяч гривень, крім того, для кабінету було придбано і встановлено універсальну стоматологічну установку серії CQ Chuanggi з кріслом пацієнта на суму 25 тис. грн.

«Нове обладнання за рахунок своїх технічних даних дає значно менший больовий ефект, ніж старе, а це означає, що людина швидше піде до лікаря. Я завжди називав ці старі стоматологічні крісла, що не мінялися, певно, років 35, зубодробильними апаратами. У людини при слові «стоматолог», при вигляді цього коричневого жорсткого крісла з чорними ручками виникав страх. Сьогодні в цьому кабінеті у пацієнтів виникатимуть зовсім інші почуття. А найголовніше, що у молодого покоління формуватиметься свідомість, що до стоматолога можна і треба приходити», – підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, роботу з оснащення стоматологічних кабінетів на Харківщині буде продовжено.

«Зміївський район – піонер в цьому питанні, тут відкрито найбільше стоматологічних кабінетів», – зазначив заступник голови ХОДА.

Довідка:
Потужність стоматологічного кабінету з новим обладнанням складає приблизно 17-20 осіб на день, отже, отримати кваліфіковану допомогу там зможуть до 500 пацієнтів на місяць і 6 тисяч осіб за рік. У новому кабінеті буде працювати лікар – стоматолог терапевт І категорії зі 22 річним стажем.

Оновлений стоматологічний кабінет відповідає всім санітарним вимогам, а нове, сучасне обладнання дозволить кардинально покращити якість надання стоматологічної допомоги всім категоріям пацієнтів, які потребують терапевтичну та хірургічну стоматологічну допомогу, у тому числі пільговому контингенту та соціально незахищеним верствам населення та медичним працівникам.