Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочав роботу XIII Міжнародний рєпінський пленер

На Харківщині розпочав роботу XIII Міжнародний рєпінський пленер

На батьківщині всесвітньовідомого художника Іллі Юхимовича Рєпіна за рахунок коштів державного бюджету розпочав свою роботу XIII Міжнародний рєпінський пленер – мистецький захід, який проводиться з метою розвитку та популяризації реалістичного напрямку в сучасному образотворчому мистецтві, створення умов для творчого спілкування, обміну досвідом художників-реалістів – представників різних міст та держав; виявлення та підтримки молодих талановитих художників; формування унікальної колекції робіт учасників Міжнародних рєпінських пленерів.

XIII Міжнародний рєпінський пленер традиційно проводиться протягом 24 днів. Весь цей період будуть працювати майстер-класи для учнів Дитячої художньої школи, молодих художників та художників-аматорів. Заплановано проведення творчих зустрічей з учасниками пленеру на підприємствах, в організаціях та військових частинах міста. Митці приймуть участь у благодійній акції «Картина у подарунок дітям – сиротам». Завершиться пленер підсумковою виставкою.

Творчі підсумки пленеру стануть темою обговорення науково-практичної конференції, а також ввійдуть до каталогу «Рєпінський пленер-2012».