Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрний фонд уклав угоди з сільгосппідприємствами Харківщини на поставку 64,2 тис. тонн зерна

Аграрний фонд уклав угоди з сільгосппідприємствами Харківщини на поставку 64,2 тис. тонн зерна

На сьогоднішній день укладено 50 форвардних контрактів з 38 сільгосппідприємствами Харківської області на поставку до державного інтервенційного фонду 64,2 тис. тонн продовольчого зерна на загальну суму 117,2 млн. грн. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

«Згідно з умовами контракту виробники отримали авансовий платіж в розмірі 50% від загальної суми контракту. Решту суми аграрії отримають після передачі зерна Аграрному фонду. Я думаю, що на сьогоднішній день Аграрний фонд буде продовжувати ці закупівлі, приймати пшеницю від аграріїв і складувати її на наші елеватори. Це дасть нам можливість і при формуванні регіонального запасу продовольчої пшениці для пекарів повністю вирішити проблему по непідвищення цін на соціальні сорти хліба», - зазначив Віталій Панов.

Також він зазначив, що в Аграрного фонду є 107 тис. тонн перехідного залишку продовольчої пшениці з минулого року. Це практично піврічний запас для пекарів соціальних сортів хліба.