Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області активно ведеться ремонт доріг комунальної форми власності

У Харківській області активно ведеться ремонт доріг комунальної форми власності

Підготовка вулично-дорожньої мережі комунальної власності в населених пунктах Харківської області до безперебійного руху транспорту в осінньо-зимовий період ведеться дуже інтенсивно. На сьогодні в області без урахування доріг м. Харкова виконаний капітальний ремонт 16 тис. кв. м дорожнього покриття (18% від плану) та поточний ремонт 35 тис. кв. м покриття (30% від плану). Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

«У цьому році була своєрідна система виділення коштів на ремонт доріг. Субвенція з Державного бюджету України передбачала чіткий розподіл коштів за призначенням: яка конкретно сума направлена ​​на капітальні, а яка на поточні ремонти. І хоча багато районів і міст Харківської області це не влаштовувало, але внести зміни не вдалося», – зазначив він.

Загальна сума субвенції з державного бюджету для Харківської області складає 114,5 млн. грн. Обласній раді було делеговано право розподілити 17,7 млн. грн. на ремонт доріг комунальної форми власності.

За словами Валентина Дулуба, цього року капітально відремонтовано трасу від Пісочина до кордону з Полтавською областю, дорогу на пр. Курчатова та пр. Гагаріна у Харкові. В даний час вся техніка переведена для роботи на донецький напрямок, де будуть відремонтовані всі 130 км дороги до кордону з Донецькою областю.

Теги