Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Причинами загибелі людей на воді стають порушення правил безпеки

Причинами загибелі людей на воді стають порушення правил безпеки

Станом на 16 липня поточного року на водних об’єктах області загинула 51 особа, з них 2 дитини. Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб на прес-конференції зазначив, що всі випадки загибелі людей на водних об’єктах сталися поза межами визначених та обладнаних місць масового відпочинку на воді. 

У більшості випадків причинами загибелі людей стали порушення правил безпеки на воді, купання і ловля риби в стані алкогольного сп'яніння, а також стан здоров'я відпочиваючих.

«Сьогодні в містах і районах області затверджені 113 місць масового відпочинку громадян на водних об'єктах, з них в дитячих-оздоровчих таборах – 16, на базах відпочинку – 36, а також 61 пляж загального користування. Створено 64 рятувальних поста, на яких чергують 143 навчених і підготовлених матроса-рятувальника. Важливо, щоб люди були обережні і не створювали для себе небезпечні ситуації», – зазначив Валентин Дулуб.

За його словами, продовжується робота щодо організації безпеки громадян під час їх відпочинку на орендованих водоймах.

«Таких об'єктів 918 у Харківській області. На сьогодні в 706 договорів оренди внесено зміни, що стосуються відповідальності орендарів за створення безпечних умов перебування людей. Це серйозна робота, ми ведемо її разом з органами місцевого самоврядування. Необхідно забезпечити нормальні умови для відпочинку людей», – підкреслив Валентин Дулуб.