Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі учасники Програми здешевлення вартості іпотечного кредитування на Харківщині зможуть отримати ключі від квартир вже в поточному році

Всі учасники Програми здешевлення вартості іпотечного кредитування на Харківщині зможуть отримати ключі від квартир вже в поточному році

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі будинки, квартири в яких реалізуються в рамках Програми здешевлення вартості іпотечного кредитування, знаходяться на завершальній стадії будівництва або вже добудовані. За словами першого заступника керівника області, всі учасники Програми, які укладуть договори в поточному році, зможуть отримати ключі від готових квартир ще до початку 2013 року. «Усі, хто братиме участь в цій програмі, отримають ключі від квартир у поточному році. Щоб переконатися в цьому, Михайло Маркович Добкін спеціально виїжджав на один з об'єктів компанії Житлобуд-1 за адресою вулиця Дача, 55, де будується два блоки житлового будинку. Один з них у 9 поверхів уже збудований повністю, і там ведуться оздоблювальні роботи, у другому відбудовано 7 поверхів. Цей будинок до кінця року буде повністю зданий, і всі люди, які виявлять бажання отримати там квартири, зможуть отримати ключі в цьому році», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, на сьогоднішній день в рамках Програми можна придбати 1431 квартиру в 16 будинках. На даний момент зареєструвалася для участі в Програмі 191 особа, підписано 7 договорів, по 6 з них вже виділені кредити на загальну суму 886,9 тисяч гривень. Всього в рамках Програми на Харківську область планується виділити 60,1 мільйона гривень на компенсацію кредитних ставок позичальникам, 6 мільйонів гривень з цієї суми вже знаходяться на рахунку управління містобудування та архітектури.

Як зазначив Валентин Дулуб, постійно зростає інтерес до Програми з боку як забудовників і керівників банків, так і мешканців області, які можуть стати потенційними учасниками.

«Якщо на початку у нас був один банк, то сьогодні з нами співпрацює вже 5 банків, які працюють з нашими забудовниками. Що стосується будинків, то станом на минулий тиждень їх було 11, тепер уже 16, крім цього, ще 3 будівельні компанії подали свої заявки в міжвідомчу комісію при профільному міністерстві, щоб їх теж допустили до участі в Програмі. Також ми сьогодні намагаємося донести до харків'ян мету і завдання цієї Програми, її умови, а також вигоду, яку вона приносить людям, які беруть у ній участь», - сказав перший заступник глави області.