Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Причиною вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції може бути дефект устаткування або людський фактор

Причиною вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції може бути дефект устаткування або людський фактор

Таке припущення сьогодні під час прес-конференції висловив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, наразі ніхто не може дати остаточного визначення, з яких причин стався так званий «хлопок» - вибух повітря. «Люди, які зайшли туди, це професіонали своєї справи, вони навіть не відчули запаху газу. Крім того, там стоїть безліч приладів, які фіксують наявність газу. Але яким чином утворилася ця газо-повітряна вибухонебезпечна суміш, визначити ще не вдалося. Вона полум'я не дає, вибухає і несе за собою дуже високу температуру і ударну хвилю. Через це і постраждали люди. Виходячи з тих розмов, які я проводив з керівництвом «Шебелинкагазвидобування», розглядається кілька факторів: дефект устаткування чи людський фактор», - сказав Валентин Дулуб.

Також він зазначив, що зараз над визначенням причин вибуху працює кілька профільних комісій. Допомогти в цьому можуть люди, які постраждали від вибуху. «Але зараз головне, щоб люди вижили і одужали. Для цього робиться все необхідне», - додав віце-губернатор.

Крім цього, Валентин Дулуб повідомив, що устаткування компресорної станції не пошкоджено. В день вибуху постачання і транспортування газу не зупинялося ні на хвилину, таким чином, газотранспортній системі України ніяких збитків нанесено не було.