Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде розроблено Стратегію розвитку транспортно-логістичного кластера до 2020 року

На Харківщині буде розроблено Стратегію розвитку транспортно-логістичного кластера до 2020 року

Сьогодні в Харкові в рамках роботи підгрупи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв'язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбулося розширене засідання робочої групи з формування транспортно-логістичного кластера. У засіданні взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник начальника ГУ промисловості, транспорту і зв'язку - начальник управління промисловості Микола Борисенко, керівники вищих наукових і навчальних закладів, підприємств-постачальників і замовників послуг ТЛК, інших зацікавлених організацій.

У ході засідання були розглянуті питання формування конкурентоспроможного транспортно-логістичного кластера (ТЛК). Зокрема, мова йшла про ухвалення плану заходів щодо формування ТЛК, про необхідність визначити замовника, виконавця та джерела фінансування Концепції формування ТЛК і розробки Стратегії розвитку ТЛК до 2020 року.

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року чітко вказує, що транспорт, логістика можуть бути за певних умов тим інструментом для прориву в економіці, який дасть нові можливості для підприємств, для всіх жителів області та в цілому збільшить конкурентоспроможність нашого регіону. Необхідно знайти можливості для формування Стратегії розвитку транспортно-логістичного комплексу до 2020 року, виписати з допомогою вчених і практиків існуючу на даний момент проблематику, наше бачення того, яким повинні бути транспорт і транспортні послуги до 2020 року, що для цього потрібно робити, і йти по цьому шляху», - підкреслив у ході засідання Андрій Моченков.