Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Програмі здешевлення іпотечного кредитування готові взяти участь 142 працівника заводу «Електроважмаш»

У Програмі здешевлення іпотечного кредитування готові взяти участь 142 працівника заводу «Електроважмаш»

У Програмі здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла готові взяти участь 142 працівника ДП «Завод «Електроважмаш». Таку інформацію озвучив сьогодні в ході зустрічі з колективом підприємства заступник директора Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Вензель. Звертаючись до трудового колективу заводу, він зазначив, що соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича пропонує розглянути питання про здешевлення іпотечних кредитів для поліпшення житлових умов саме тієї категорії громадян, до якої відносяться співробітники великих бюджетоутворюючих підприємств.

«Програма здешевлення іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом – це вже п'ята з програм і механізмів державної підтримки, всі успіхи яких неспівставні з тим, що дозволяє зробити іпотечне кредитування. Вона не тільки найбільш популярна, вона і найбільш ефективна за своєю суттю, і, на відміну від інших, бездефіцитна. 3% – це цифра, спіставна з доходами нормально працюючої сім'ї. Серед співробітників заводу є сім'ї з сукупним доходом 5-6 тис. грн. на місяць – ці люди можуть серйозно думати про участь у програмі», – заявив Олександр Вензель.

Він також повідомив, що останні внесені до Програми зміни роблять її ще більш доступною: первинний внесок у розмірі 25% від вартості квартири за певних умов може бути зменшений, великі сім'ї можуть претендувати на більшу кількість квадратних метрів.