Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майстерність секції тенісистів-візочників за останній рік дуже зросла

Майстерність секції тенісистів-візочників за останній рік дуже зросла

Сьогодні на кортах "Superior Golf & Spa Resort" відбувся традиційний турнір з тенісу «Рівні можливості». У турнірі взяли участь пари, складені з тенісистів-візочників і депутатів Харківської обласної та міської рад. Список депутатського представництва очолив заступник голови ХОДА, депутат Харківської обласної ради Юрій Сапронов. На кортах зустрілися тенісисти-візочники з Росії, Молдови та України.

«Таке вже традиційне чудове змагання організовано, в першу чергу, для хлопців, для інвалідів-візочників. Турнір дає їм дійсно рівні можливості, дає можливість відчути себе рівними членами суспільства. Я хочу сказати, що майстерність єдиної в Україні секції тенісистів-візочників за останній рік дуже зросла», - підкреслив Юрій Сапронов.

За підсумками змагань перемогу здобув дует у складі Юрія Сапронова та Ігоря Караніна. Друге місце посів тандем Зубков/Драпаковскій. Бронзу завоювала команда Крилов/Дука.

Довідка. Харківська секція тенісистів-візочників - унікальна в Україні - була утворена в серпні 2008-го року за ініціативи та при фінансуванні голови ХОДА Михайла Добкіна (у 2008 році займав посаду Харківського міського голови) і Юрія Сапронова. У лютому 2012-го року харківські тенісистки-візочниці взяли участь у кваліфікаційному турнірі Кубка світу, представляючи збірну України. Краща представниця секції - Олена Шингарьова - сьогодні займає 68-е місце в світовому одиночному і 46-е місце в парному рейтингу.