Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Включений в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів житловий комплекс «Пори року» буде зданий в експлуатацію до кінця 2012 року

Включений в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів житловий комплекс «Пори року» буде зданий в експлуатацію до кінця 2012 року

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін оглянув будівництво житлового комплексу по вулиці Дача, 55 у м.Харкові. Цей будинок включено в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. «Тут активно ведеться будівництво, і будинок буде зданий в експлуатацію в цьому році. Ті люди, які вирішили придбати тут житло, вже до Нового року отримають ордери та ключі від квартир у сучасному будинку, розташованому в прекрасному місці», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. У 2012 році для Харківської області заплановано виділити кошти для надання часткової компенсації в сумі 60183,4 тис. грн., з яких вже надійшло 1800,0 тис. грн.

Станом на 12.07.2012 року: шість будівельних компаній визначені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України учасниками програми і три будівельних компанії завершують підготовку документів; відібрано для участі в програмі 15 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1263 квартири; кредити видають п'ять банків-учасників Програми; бажання брати участь у Програмі виявило 189 сімей; укладено 7 договорів на часткову компенсацію відсотків; укладено 6 кредитних договорів на загальну суму 886,9 тис. грн.