Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота лікарів - щоденний трудовий подвиг. Михайло Добкін

Робота лікарів - щоденний трудовий подвиг. Михайло Добкін

11 липня кілька провідних медиків Харківської області заявили на прес-конференції, що були піддані образам, приниженням і загрозам з боку одного з народних депутатів. Про це нагадав у ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я до глибини душі обурений тими словами, які були сказані на адресу харківських медиків. Я думаю, що цей пан зобов'язаний принести вибачення всій медичній громадськості. Наші вітчизняні лікарі, маючи невисокі заробітні плани, відчуваючи безліч труднощів через нестабільну роботу економіки, через безліч проблем, які несе сучасне життя, роблять все для того, щоб врятувати людські життя. Їхня праця для мене - щоденний трудовий подвиг, особливо в тих лікарнях, де надають ургентну допомогу», - підкреслив губернатор.

Він повідомив, що 11 липня медики Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. Мещанінова приймали постраждалих у дорожньо-транспортній пригоді, яка сталася на одній з трас Харкова, а працівники опікового центру - постраждалих під час вибуху на компресорній станції в Червоному Донці.

«Ми сьогодні поспілкувалися з людьми в лікарні, побували в опіковому центрі і зустрілися з родичами постраждалих працівників ГПУ «Шебелинкагазвидобування». В їхніх очах була надія. Коли вони говорили з лікарями, на обличчях читалося: «Врятуйте їх. Допоможіть. Зробіть все, що можете». І зворотна ситуація, людина, що одержує велику заробітну плату у Верховній Раді, говорить, що харківські медики нічого не вміють. Дуже прикро це чути, і таким речам завжди потрібно давати жорстку відсіч. Я думаю, що медичне співтовариство знайде можливість відповісти на цю образу», - заявив Михайло Добкін.

Теги