Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валовий збір зерна в Харківській області буде на рівні 2011 року

Валовий збір зерна в Харківській області буде на рівні 2011 року

В цьому році врожайність зернових і зернобобових культур досить висока, але все ж нижча, ніж в минулому. Урожайність озимої пшениці складе близько 27-28 центнерів з гектара, а валовий збір зерна буде на рівні 2011 року за рахунок того, що значна кількість площ виділена під посів кукурудзи. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Коли зійшов сніг, ми мали серйозні побоювання з приводу сходів озимих, і прогнозували до 50% пересіву. Але ці прогнози не виправдалися, позитивний результат дали дощі, а ті, хто використовує в сільському господарстві всі новітні технології, вміють досягати результатів і при дуже посушливому літі, і при невеликій кількості опадів», – підкреслив він.

Михайло Добкін також зазначив, що за результатами збору більше 40% площ в Харківській області отримано понад 90% продовольчого зерна 1, 2 і 3 класу – такий показник досягнутий вперше, кращим вважався результат 2011 року, коли було зібрано близько 70% висококласного зерна.

«Ряд областей України, які традиційно дають дуже багато зерна в засіки батьківщини, постраждав в результаті важких погодних умов. Враховуючи, що Миколаївська, Кіровоградська, частково Київська області та АР Крим втратили частину врожаю, дуже багато чого тепер очікують від таких областей, як Харківська», – додав Михайло Добкін.

Також він повідомив, що перехідний залишок зерна і прогноз на урожай цього року дають усі підстави стверджувати, що на соціальні сорти хліба збережуться стабільні ціни, які не змінюються з лютого 2010 року.