Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року недалеко від стадіону «Металіст» планується побудувати нову спортивну арену

До чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року недалеко від стадіону «Металіст» планується побудувати нову спортивну арену

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підготовка всіх об'єктів міської та спортивної інфраструктури до чемпіонату Європи з футболу 2012 року була виконана на п'ять з плюсом за 5-бальною шкалою. Він підкреслив, що надалі буде складно готувати спортивні об'єкти такими ж темпами, але це не означає, що спортивній інфраструктурі не буде приділятися уваги – в цьому році передбачено фінансування ряду об'єктів на всій території Харківської області. Також в планах будівництво спортивного комплексу до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

«Звичайно ж, чемпіонат Європи з баскетболу, який буде проводитися в 8 українських містах, дасть нам можливість побудувати нову спортивну арену, яку ми зможемо використовувати до, під час і після змагань. Місце для такої арени в місті вже обрано - недалеко від стадіону «Металіст». Це дозволить мати велику концентрацію спортивних споруд на невеликій території міста – деякий куточок здоров'я та спорту», – заявив Михайло Добкін.

За його словами, для фінансування такого будівництва необхідно знайти інвестора, який захоче вкладати кошти в цей напрямок і надалі використовувати об'єкт в комерційних цілях. Найбільш логічний підхід – державно-приватне партнерство, в цьому випадку будуть задіяні як кошти державного та обласного бюджетів, так і гроші інвестора.

«Ми повинні будемо знайти компанію, яка захоче інвестувати близько 20-30 млн. дол. США в будівництво нової спортивної арени. Сума чимала, але й споруда буде відповідною, і зможе прийняти від 7 до 10 тисяч глядачів», – зазначив губернатор.