Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В наступному році у сільському господарстві планується запровадити систему страхування ризиків, що виникли внаслідок природних умов

В наступному році у сільському господарстві планується запровадити систему страхування ризиків, що виникли внаслідок природних умов

Сьогодні у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відео конференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників». В ній взяли участь директор департаменту фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України Баграт Ахіджанов, перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, керівники структурних підрозділів, представники громадських організацій.

Серед обговорених питань, найбільш актуальним для аграріїв залишається фінансування державних програм: компенсація по отриманим кредитам на проведення сільгоспробіт, на будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів, чи залишаться в майбутньому доплати за вирощування молодняка, чи буде затверджена мінімальна закупівельна ціна на молоко.
«Враховуючи те, що велика кількість підприємств переважно південного регіону цього року потерпіла від посухи, ми зараз працюємо із громадськими організаціями з тим, щоби зменшити ці збитки та ввести в дію схему, яка б не дозволяла отримувати їх у майбутньому. Ми розглядаємо питання щодо надання дешевих кредитів, але виключно за переліком постраждалих підприємств, щоб не було загального підходу. Такі підприємства затверджуються урядовим рішенням для того, щоб у нас була можливість відшкодовувати до 100% кредитів, залучених під цю діяльність, але за обов’язкової умови, що вони відповідають умовам Постанови № 794», - наголосив Баграт Ахіджанов.

З метою попередження таких ситуацій надалі міністерство планує вже в наступному році запровадити систему страхування ризиків у сільському господарстві, що виникли внаслідок природних умов.