Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Санітарна служба контролює роботу всіх 28 дитячих таборів Харківської області

Санітарна служба контролює роботу всіх 28 дитячих таборів Харківської області

«Сьогодні держава намагається оздоровити якомога більше дітей і створити всі необхідні для цього умови. У Харківській області працює 28 заміських таборів, де знаходиться досить багато дітей, в тому числі, і з соціально незахищених сімей. Ми докладаємо багато сил до того, щоб у цих установах не було порушень в організації харчування та перебування дітей. Найголовніше, щоб відпочинок в дитячому таборі не закінчився на лікарняному ліжку», – заявила в ефірі програми Харківського обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

За її словами, санслужба може перевірити табір тільки 1 раз за зміну. Комісія вивчає всі питання: харчування, відпочинку, гігієни, фізичного виховання, медицини – аж до матеріально-технічної бази. Ключовим моментом в будь-якому оздоровленні є організація харчування, і перевірку проходять також постачальники продуктів для таборів.

«Звичайно, нас хвилює якість питної води, якою забезпечений дитячий заклад. Заміські табори, в основному, постачаються водою з неглибоких свердловин, які не завжди можуть забезпечити стабільну якість води. Ми систематично беремо проби на аналіз», – повідомила Тетяна Колпакова.

Вона зазначила, що в цілому за підсумками минулого оздоровчого періоду цього року в 16-17% перевірок було відзначено порушення санітарного законодавства, кожне з яких привело до штрафів відповідальних осіб. Робота жодного дитячого табору не була припинена або припинено.