Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Турбоатом» готовий купити у ХЕМЗа 3,5 км залізничних шляхів

«Турбоатом» готовий купити у ХЕМЗа 3,5 км залізничних шляхів

ВАТ «Турбоатом» готовий купити 3,5 км залізничних шляхів у ДП «Харківський електромеханічний завод». Про це повідомив в ході прес-конференції генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Субботін. «Виробничий майданчик «Турбоатому» і ХЕМЗу свого часу був єдиним для обох заводів. Залізнична гілка знаходилася на балансі ХЕМЗу, але сьогодні, на жаль, фінансовий стан заводу залишає бажати кращого, і у них немає коштів на утримання залізничних шляхів. Більше того, ця залізнична гілка їм не потрібна, нею користується тільки «Турбоатом». Ми ремонтуємо залізничні колії, в наші цехи ними заходять потяги, і йде відвантаження готової продукції», – підкреслив генеральний директор.

За його словами, «Турбоатом» відвантажує до 100 вагонів продукції щомісяця і тому зацікавлений в тому, щоб прийняти залізничні колії у власність заводу. Віктор Субботін додав, що питання про продаж гілки розглядається вже давно, і в даний час дуже велику допомогу в його рішенні надає Харківська облдержадміністрація.

«Згідно з процедурою, зараз державна виконавча служба описала майно і призначила експерта для оцінки. Експертизу проводить Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз ім М.С. Бокаріуса. Коли будуть завершені роботи, пов'язані з аналізом вартості об'єкта, у строки, визначені законодавством, будуть проведені торги», – повідомив заступник голови ХОДА Андрій Моченков.

Теги