Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівникам економічно активних підприємств буде виділено 400 квартир за Програмою іпотечного кредитування для будівництва доступного житла

Працівникам економічно активних підприємств буде виділено 400 квартир за Програмою іпотечного кредитування для будівництва доступного житла

Відповідно до Стратегії сталого розвитку Харківської області, одним з найважливіших пріоритетів є розвиток галузі машинобудування. На Харківщині є ряд підприємств, які плідно працюють, збільшують кількість робочих місць і планують забезпечити соціальні гарантії своїм працівникам. Про це заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, одна з таких гарантій – надання житла.

Заступник голови ХОДА зазначив, що в результаті зустрічей голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і прем'єр-міністра України Миколи Азарова з трудовими колективами заводів області було визначено, що необхідно вирішити питання житла для співробітників. Для цього працівники економічно активних підприємств можуть взяти участь у програмі іпотечного кредитування.

«Ми відібрали 16 підприємств, які, на нашу думку, є провідними в Харківській області, і мають потребу в організації таких соціальних гарантій для своїх працівників. Губернатором поставлена ​​задача, щоб з 1200 квартир, які забудовники сьогодні надають за цією програмою, 400 було виділено працівникам економічно активних підприємств», – повідомив Андрій Моченков.

Серед цих підприємств він назвав ВАТ «Турбоатом», ДП «Електроважмаш», ЗАТ «Філіп Морріс Україна», ТОВ «Техноком», Харківський машинобудівний завод «ФЕД», Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря», ПАТ «Завод «Південкабель», корпорацію «Бісквіт-Шоколад», які мають близько 40% рентабельності.

Теги