Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У "Золоте кільце Слобожанщини" додадуть ще один туристичний пункт

У "Золоте кільце Слобожанщини" додадуть ще один туристичний пункт

Харківським обласним туристично-інформаційним центром проводиться активна робота по збільшенню туристичних маршрутів регіону. На сьогоднішній момент один з п'яти туристичних маршрутів Харківської області, які утворюють"Золоте кільце Слобожанщини", планують доповнити новим туристичним пунктом. Про це сьогодні повідомив директор Харківського обласного туристично-інформаційного центру Денис Дармостук.

Зокрема, на початку осені цього року планується розширити туристичний маршрут "Слідами великого художника". Зараз він включає в себе відвідування будинку-музею Іллі Рєпіна в Чугуєві та краєзнавчого музею в с. Печеніги. Також туристи можуть відвідати Ново-Бєлгородський централ - одну з каторжних тюрем Російської імперії, де містилися політв'язні. Крім цього, в маршрут додасться відвідування Ізюмського краєзнавчого музею та місць розкопок Цареборисівської фортеці в селі Старий Оскіл. Там вже дев'ять років ведуться роботи з пошуку артефактів XVII століття. За цей час археологи виявили більше 1 тис. артефактів: предметів побуту, зброї, коштовностей і монет.

«Центром дуже активно вивчається туристичний потенціал Ізюмського району та міста Ізюма. Всі ті розкопки, які зараз ведуться на території району, наявність музеїв і пам'ятників приваблює туристів. Велика кількість харків'ян відвідують Слов'яногірськ, дорога до якого проходить через Ізюм. У зв'язку з цим, ми хочемо зробити копії - фото та відеоматеріали тих артефактів, які знайдені при розкопках Цареборисівської фортеці, і розмістити їх в Ізюмському краєзнавчому музеї. Кількість туристів у музеї постійно зростає. Упевнений, що цей маршрут буде користуватися популярністю», - зазначив Денис Дармостук.

Крім цього, додав директор обласного туристично-інформаційного центру, в 10 км від міста Ізюма, у Кам'янській сільській бібліотеці буде відкрито туристично-інформаційний пункт.